söndag 1 mars 2015

Dagens lunch: Fläskpannkaka med mozarella

Idag blev det en enkel lunch:

Fläskpannkaka i ugnen med mozarella

I min smet har jag 1-2 extraägg och jag använder bacon oftast. Mozarellan skivar jag ovanpå och den blir superkrispig och god.

Serveras med sylt, créme fraiche och råkostsallad.

torsdag 4 december 2014

Dagens lunch: Prinskorvar med palsternacks- och potatismos och smörslungade ärtor och majs

Efter långt uppehåll så kommer då en lunchrätt igen!

Prinskorvar stekta i smör och ett mos gjort på ekologiska potatisar och smaksatt med smör, mjölk, riven muskotnöt, salt och peppar. Till det lättkokta ärtor och majs som sen fått en liten klick smör iblandad.

Enkelt! Och passar den halvkrasslige sonen här hemma.

måndag 17 februari 2014

Dagens barnlunch: Torskryggfilé i folie med ris & grönsaker

Allt oftare blir det samma sak till lunch till den lille mannen som det blir till mig. Idag "Torskryggfilé i folie med ris och grönsaker" som görs såhär:

Sätt ugnen på 200-225 gr. Skala två palsternackor och dela på fyra på längden. Lägg i en ugnsform och ringla olivolja på. Låt vara inne i ugn ca 20-30 min. Koka matris. Lägg en bit torsk (jag tog ekologisk torskryggfilé) på en bit folie. Lägg på en klick créme fraiche, citronpeppar, två teskedar finhackad purjolök, ett par smörklickar och stäng igen till ett paket. Sätt in i ugnen ca 15-20 min eller tills fisken precis blivit vit. Koka ev harrit couvert till. Dela i småbitar och ringla över lite sås från folipaketet över. Var relativt poppis här hemma. 

söndag 17 november 2013

Tradera-stuff

Just nu säljer jag en del på Tradera; bl a porslin och tyger - en del julbetonat också. Sök på mitt alias Quinella på Tradera eller klicka på fliken uppe i bloggen som heter just Tradera!

fredag 8 november 2013

Dagens lunch: Kikärter med bulgur tillsammans med sallad, ägg och balsamdressing

Snabbare än snabbast! Dagens är:

Kokt bulgur (serveras gärna ljummen) läggs upp tillsammans med väl sköljda kikärter från burk. Strö över valfri sallad - jag tog bladsallad, gurka och lök - och lägg på ett skivat ägg. Ringla över en dressing gjord på balsamvinäger och olivolja. Färdigt!

måndag 4 november 2013

Dagens lunch: Pulled pork-leftovers

...precis som det låter - rester till lunch idag! Absolut inte att förringa det man åt dagen innan! Finns en hel portion kvar eller kanske något som kan piffas upp med nya ingredienser eller tillbehör?

Idag hade jag kvat från gårdagen: pulled pork (fläskkarré tillagad i ugn med lök, vitlök och barbecuesås ca 4-5 timmar), sås från långkoket, sallad, surdegsbröd och cole slaw (rivna morröttet, strimlad vitkål, majonäs och créme fraiche. Lägg samman allt till en dubbelmacka. Det enda som värms är köttet och såsen, lägg det i botten så suger brödet upp en del.

Supergott och snabbt!

måndag 28 oktober 2013

Dagens lunch: Torskfilé med grönsallad, ägg, manchegoost och dillsås

Mitt motto är oftast; man taget vad man haver. Dagens lunch är rakt av en sån rätt och görs gärna på följande sätt:

Krydda en bit torskfilé med valfria kryddor (jag tog salt och citronpeppar) och stek snabbt i olivolja på ena sidan i en stekpanna och vänd på fiskbiten. Häll på en minimal skvätt vitt vin och sätt in i ugnen på ca 150 grader i ca 10-15 minuter, skopa över spadet på fisken ett par gånger.

Rör samman såsen av créme fraiche, hackad dill, salt, peppar och ev en fisk- eller citronkrydda. Lägg upp plocksallad och uppskivad gurka på tallrik. Skiva upp manchegoost (eller en annan god sort) och koka ett ägg - lägg upp båda på tallriken. Lägg sist på fisken och en klick av såsen, garnera med dill och servera ev med bröd.

Fräscht och lagom mättande för lunch!

onsdag 23 oktober 2013

Dagens lunch: Ljummen rissallad med spenat, vita bönor, broccoli och cashewnötter

Idag baserades lunchen på att jag hade ris hemma. Det blev som följer:

Lägg ljummet basmatiris och broccoli på en tallrik tillsammans. Ös över spenatblad och stora vita bönor (andra bönor funkar det med). Strimla röd paprika och röd lök på. Strö över cashewnötter och servera med en dressing gjord på olivolja och balsamvinäger.

Supersnabbt och matigt trots att det inte finns något kött i den!

tisdag 8 oktober 2013

Miniriskakor

Nu när rån från Göteborgskex är bannlysta hemma hos oss (vem vill ge sin bebis kex med antibiotika i liksom) så letade jag något ok alternativ. Så idag hittade jag små ekologiska miniriskakor. Inga konstigheter tillsatta, bara ris, äppeljuice och kanel.

De blev rätt populära här hemma, trots avsaknad av tänder. Perfekt att ha med sig på resa t ex.

söndag 6 oktober 2013

Ny favorit...

...bland chokladerna är den här! Jag älskar mintchoklad och de hör har en underbart lös mintfyllning. Stort plus dessutom för att den är ekologisk!